Tvivel

Jag börjar redan nu fundera på att vänta med att läsa vidare. Jag känner mig så stressad, jag sover dåligt och hjärnan går på högvarv. Om jag bara orkade skulle jag kunna sitta dygnet runt. Just det här med att göra grupparbete med någon som sitter 15 mil ifrån en, och som jobbar dagtid när jag jobbar natt.. och så stressen över att första examinationen är samtidigt som vi är på Zakynthos och jag måste hinna färdigt alllting innan dess, och kommer att behöva komplettera samtidigt som alla andra uppgifter skall hinnas färdigt.
 
Jag vill inte vara den som bara ger upp, men jag vill inte stressa såhär. Jag vill inte ägna vår efterlängtade bröllopsresa åt att känna ångest över allt jag missar och inte gör. Jag vill inte behöva betala dyra pengar för att ta med mig internet till utlandet via mobilen, men det kommer jag att behöva om jag ska kunna fortsätta jobba på arbetet under semestern.
 
Jag känner mig som en duracellkanin som stressar dygnet runt, dygnet alla timmar ägnar jag åt att tänka på att jag måste bli färdig med allting, jag måste göra det och jag måste göra datt.
Jag tycker det är jätteroligt att äntligen få läsa om barn, men jag är inte säker på att jag vill ha det såhär. Det känns inte som halvtidsstudier, det gör faktiskt inte det. Jag går omkring och undrar hur länge det dröjer innan den här konstanta klumpen i magen av oro, ångest, dåligt samvete och rentav panik, ger mig magsår. Och då är jag alltså bara inne på första veckan av två års studier. Kan jag verkligen ha det såhär?
 
Samtidigt vill jag inte vara hon som bara ger upp... jag vill inte det. Men jag vill kunna känna mig ledig och slappna av.. och just nu förstör skolan allt känns det som :(
 
 

Mycket att göra...

 
Det är så mycket jag vill och behöver göra... vet inte riktigt vad jag ska börja med heller. Ikväll ska barnen iallafall sova hos mormor och Kjell, så då hoppas jag kunna få lite skolarbete gjort. Satt några timmar igår kväll men var så trött efter nattjobb att det inte blev mer än 2,5 timma. Fast bättre än inget förstås. Men nu får jag lyfta rumpan från fåtöljen och sätta igång med städning och annat som måste fixas innan vi ska iväg till Sjöfartsmuseet.

Första dagen på barnsjuksköterskeutbildningen

Hej på er alla goa.
Här blir det ett kort inlägg idag eftersom jag varit vaken sen 04 imorse och är jättetrött, men jag måste ändå skriva ner dagens händelser för min egen skull, så jag kan se tillbaka sedan och minnas! Har bestämt mig för att verkligen dokumentera mina två år på utbildningen nu. Ångrar att jag bytte blogg så många gånger under grundutbildningen att jag inte har kvar alla tankar, funderingar och äventyr vi hade under de tre åren.
 
Men nog om det som varit, nu ska jag skriva om det som ÄR.
 
kL 04 imorse klev jag alltså upp för att sedan hoppa på bussen kl 05 hemifrån och mot Centralstationen inne i Göteborg. Där fick jag vänta en kort stund innan jag kunde hoppa på tåget mot Jönköping (eller egentligen mot Falköping där jag bytte tåg). Tågresan upp genom de småländska skogarna var helt fantastisk denna morgon med dimma och en vacker soluppgång. Det blev ännu vackrare när vi närmade oss Jönköping och tåget rullade längs med Vättern... ja, verkligen fantastiskt..
 
 
 
 
Jag hade inte kameran med mig så jag bjuder på Instagrambilder tagna med Iphonen istället. Väl framme i Jönköping gick det snabbt att hitta till universitetsområdet, trots att jag aldrig varit där förut. Det var först ett klassiskt upprop och sedan en mer genomgående presenatation av alla studenter. Kan säga att jag är en av dem yngre, och att jag är den enda som inte jobbar med barn på något sätt redan idag... Men men, jag vet ju vad jag vill :) Det känns iallafall som att vi kommer att bli en bra klass. Vi är uppdelade på tre orter; Jönköping, Skövde och Göteborg. Jag hade hoppats att jag skulle få hamna i den senare, förstås, men det visade sig att Göteborgsgruppen bara var folk från Neonatalavdelningarna på Barnsjukhuset. De har liksom bokat in sin personal på utbildnigen på något vis eller hur det var. Så, med andra ord kommer jag alltså att fortsätta pendla till Jönköping ... men det gör mig INGENTING för det är en så enormt mysig stad som jag redan fäst mig vid.
 
kl 16 var skoldagen slut och jag hade några timmar att döda innan bussen hem skulle gå. Jag försökte att geocacha på fri hand - eftersom mitt batteri på telefonen nästan var dött - men det gick inget vidare då jag blandade ihop ledtråden på en cache med platsen för den andra.. Inte konstigt jag inte fick ihop det :P Något som jag iallafall gillade skarpt, och som räddade min kväll litegrann, var att det var gratis Wi-Fi på tågstationen. Så det blev lite slösurfning och ett avsnitt av Ally McBeal ute i sommarsolen, med Vättern som utsikt. Det var riktigt varmt och gott :)
 
 
Till slut blev iallafall kl 18.25 och bussen från Stockholm anlände till terminalen och jag kunde hoppa på för att ta mig hemåt. Där fanns också Wi-Fi och dessutom eluttag så jag kunde ladda telefonen. Tackar för det, Swebus! Avslutningsvis tog jag dagens cache nära Centralstationen när jag väl var tillbaka i Göteborg.
 
Nu väntar två nätters jobb, men innan det så ska jag bland annat ringa och boka en fälstudiedag på BVC någonstans i Jönköpings Län, och så ska jag ut och gå en långpromenad runt stora Delsjön tänkte jag.
 
Det här känns riktigt bra, det kommer att bli mycket att göra men det skall bli så roligt och jag är så glad över att jag äntligen tagit steget. Det är en sak att drömma om vad man vill jobba som men en helt annan att se till att man faktiskt hamnar där. Nu har jag tagit ett viktigt steg på vägen.
 
Kram och godnatt på er