En sådan första advent

Igår var vi på julbord på restaurangen 'Salt & Sill', som ligger ute på Klädesholmen. Att gå på julbord är en tradition sedan många år, och storebror och hans sambo hade bilat hit ända från Stavanger för detta event. I år var dock krogen ny. Maten var verkligen helt fantastisk, framför på sill och fisksidan, med 42 olika sorters sill. Vi passade också på att fira min bror som fyller några dagar innan jul. Av oss fick han en flaska ekologisk svartvinbärsbrännvin, en bok och så choklad. 
 


 
Idag har vi tittat ut en julgran i skogen hos pappa, som vi hämtar om  några veckor.  Vi tittade förstås också på julkalendern imorse. Decembers godnattsaga kommer att bli radiojulkalendern som vi tjuvlyssnarde lite på i bilen vägen hem, den verkar också lovande.
 


 
Men i eftermiddag och kväll har vi befunnit oss på Blå Stjärnans Djursjukhus med lilla Kajsa. När vi kom hem såg jag direkt att hon rivit upp sitt sår och att det dessutom inte såg fräscht ut. Så det blev alltså ett telefonsamtal till djurakuten, de tyckte vi skulle komma in det gjorde vi. 2,5t kr senare har vi fått vänta 2 timmar, Kajsa har blivit vägd, fått antibiotika och smärtstillande och vi har fått en remiss till hennes ordinarie djurklinik imorgon. Där kommer de att behöva söva henne för att göra rent såret och ev. dränera det. 
Jag har så dåligt samvete för att jag tyckte såret såg bra ut så jag lät henne slippa tratten ganska tidigt eftersom hon verkligen inte trivdes alls med den. Men se hur det blev nu, lilla tjejen. :( hon var iallafall jätteduktig och tålmodig på Blå Stjärnan, och även om veterinärvård är dyrt så har vi henne ju försäkrad vilket vi är tacksamma för nu. Vi låter henne inte gå och lida, aldrig i livet!
 
Håll tummarna för henne imorgon. 
 


Kommentarer :

#1: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Härligt att ni haft det bra, trist bara med avslutet. Så synd om lilla Kajsa. Hoppas hon kryar på sig snabbt nu.

Svar: Ja vi får se hur det går imorgon!
Elin Arvegil Caesar

skriven

Kommentera inlägget här :