Underbara vyer vid Brahehus

På Bäversafari

Igår hade jag och Pär en fantastisk kvällstur med guiden Barbara från Dalslands Naturguide i kanot/kajak ut på Rådaneforssjön i Dalsland. Målet var förstås att få se Bäver i deras naturliga habitat, men vi fick så mycket mer än så. Förutom att vi faktiskt paddlade nästan sida vid sida med en fin bäver, så fick vi se häger, ett rådjur och så tog vi en cache utlagd av guiden själv. Upplevelsen var en bröllopspresent och vi är så nöjda bägge två. Detta rekommenderar vi varmt till alla.
 
Först kommer två Instagrambilder. Jag tog med systemkameran också, men upptäckte först i slutet att jag slagit av skakreduceringen på objektivet, så bilderna blev rätt suddiga. Det var svårt att hålla kameran stilla, hålla i paddeln och hålla balansen samtidigt. Men den personliga upplevelsen har jag för alltid kvar, och det var så vackert, så underbart och fridfullt att jag lätt skulle kunna göra detta varje dag. Tänk er själva en vacker solnedgång, du paddlar tyst fram i kanoten på den spegelblanka sjön och det enda som hörs är syrsor och andra kvällsdjurs aktivitet. Återigen, fantastiskt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natthimmel

I måndags kväll vid midnatt, passade jag på att fotografera dessa två bilder från min balkong. Dessvärre är det för mycket störande gatubelysning här för att få till den ultimata natthimmlen, men jag hoppas kunna få dem bilderna på fredag då Pär och barnen hämtar mig och vi sover en natt ute på landet innan vi skall på Bäversafari på lördag.
Tills dess skall jag plugga på lite kring att fota natthimlar så jag förhoppningsvis kan visa några fina bilder här, Nu beger jag mig mot min andra natt av tre, och semestern känns härligt nära. Har haft en sådan ovanligt hög energi idag trots att jag bara sovit 6 timmar idag och dessutom jobbat 3 nätter i helgen som var. Tror det är psykologiskt, att jag vet att semstern snart är här, och dagens vinst gjorde helt klart att energinivån steg flera nivåer.