Jag vill aldrig åka hem...

... och även om det faktiskt bara är lördag och vi landar på Landvetter först natten mellan tisdag och onsdag, så börjar jag mentalt så smått att tänka på vardagen hemma igen. Jag vet att jag kommer att sakna Laganas och Zakynthos enormt mycket. Framför allt den här totala känslan av stressfrihet som dessa två veckorna har gett oss. Vi har inte behövt tänka på vad vi ska äta för mat, för det har någon annan fixat åt oss. Jobb, skola, personliga bekymmer; allt får ett lite annat perspektiv när man kommer ifrån det och får en chans att tänka igenom saker. Jag tror att barnen har njutit och njuter av att den begränsade tillgången till kommunikation med omvärlden har gjort mig och Pär mycket mer "här och nu" och mer närvarande. Det ger en också perspektiv.

Ja, allt denna resan har gett mig tänker jag inte sammanfatta nu, utan det tänkte jag ägna flygresan hem åt, bland annat.
Som ni som har min facebook vet, har vi haft en episod av vad vi först befarade skulle bli en  upprepning av Jonathans veckolånga magsjuka på Lanzarote i april förra året. Igår kväll satt vi på hotellets  terass och myste innan läggdags när Jonathan helt plötsligt började kräkas. Sedan höll det på så upprepade gånger under natten och även imorse när vi försökte få i oss frukost. Men sedan har det varit lugnt och han har fått behålla den mat han fått äta även om vi kört med avslagen Cola och rostat vitt bröd till att börja med. Nu känner vi oss säkra på att det måste varit något han fått i sig, men vi tror mer på via pool- eller havsvattnet än maten för den hygienen kan jag säga sköts exemplariskt av hotellet vad vi kan se. Dessutom åt barnen samma mat och Alexander har mått prima. Vad det än var, är vi säkra på att det inte smittar, så vi ska strax bege oss mot restaurangen för en middagsbuffé innan vi ska ha lite lördagsmys. 
Men hur underbart jag än tycker det är att bada i det kristallklara Medelhavet varje dag, så medför det också sand överallt och ett hår som står åt alla håll... Så först får det bli sanering av även frun... Pär och barnen är sedan länge klara,, jag fastnade här med plattan,

Trevlig lördag på er! 
Kram Elin

Smugglers Wreck

Skickar en snabb hälsning från frukostbordet innan vi ska ge oss ut 10 meter härifrån ner till sandstranden. Jag har så mycket att berätta och så många bilder att visa, men för nu får det bli en bild från gårdagens utflykt, där vi åkte med ett piratskepp till stranden Navagio och i full sjögång och enorma vågor tog oss iland för att se på vraket av smugglarskeppet Panagiotis och beundra det kristallblå havet. 


Höstrusk

 

Lek vid Härlanda Tjärn, september 2012
 
Idag är det riktigt höstrusk ute, och jag undrar faktiskt om alla löven kommer att ha blåst av träden och de underbara höstfärgerna kommer att vara borta när vi återvänder till Sverige första oktober? Hoppas inte det, jag har inte hunnit fota hösten ordentligt ( i år ska väl tilläggas, höstbilder har jag ju gott om från andra år). Septemberbilderna kommer ju att se lite annorlunda ut i år, så årets Svenska höstruskbilder får bli dessa från förra året istället.