Årskrönika 2013, del 4

God morgon på er, eller godkväll är väl mer korrekt. För de flesta iallafall. Själv har jag varit vaken drygt 2 timmar och hämtat barnen på förskola/dagmamma och så lagat till en enklare middag. Nu blir det seg framför soffan innan jag sticker till jobbet om drygt 2 timmar.
 
Nu är det dags för fortsättningen på summeringen av året 2013, och vi har kommit till augusti månad. Augusti månad innebar GEOCACHING eftersom det under hela augusti månad pågick ett event med utmaningen att ta minst en cache om dagen. Månaden påbörjades med att vi bilade till Stavanger för att hälsa på min bror och hans sambo. En fantastisk bilresa väntade oss genom de norska bergen, och på vägen dit fick vi uppleva nästan alla möjliga väderinslag. Först av allt besökte vi dock Blomsholms skeppsättning, precis vid gränsen mellan Norge och Sverige, där vi naturligtvis också tog en cache.
 
 
 
llt
 
Vi körde halvvägs den första dagen, och tog oss till den norska orten Dalen, som man tar sig till genom att, oavsett från vilket håll man kommer, köra i 180 gradiga svängar nerför bergen som omger byn. Jag var tvungen att ta fram en karta på eniro för att illustrera detta, men hur branta svängarna är syns ju inte, men tro mig, det är BRANT.
 
I Dalen tog vi en geocachingpaus innan vi begav oss upp på fjället för att sätta upp tältet. Vi gick en promenad runt en naturstig i byn, och jag doppade fötterna i Tokkeån, som var ISKALL. Vi sov en skön natts sömn innan vi fortsatte resan mot Stavanger, och njöt av all vacker natur. Vi var tvungna att stanna, eller rättare sagt, jag beodrade Pär att stanna, nästan högst uppe på toppen där vi hade en fantastisk vy, och där ett par MC-körande britter också stannat för att fotografera. Sagolik natur, helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
Månaden fortsatte med att jag den 9 augusti fick ett efterlängtat telefonsamtal att jag erbjöds en plats på specialistsjuksköterskeutbildningen i Jönköping. Jag tackade ja och firade min lycka med att geocacha lite till. I mitten av augusti fick mamma besök ända från San Fransisco, Californien, vilket var väldigt roligt. Dessvärre tog jag inga bilder under det besöket. Däremot gick kameran varm när jag fick följa med Pär ut till Göteborgs Skärgård och Känsö, när Nya Älvsborgs Hemvärnskompani fyllde 10 år. Där fick vi under lite drygt ett dygn njuta av att åka supersnabb stridsbåt (hur häftigt som helst), äta god mat och njuta av sommaren och havet.
 
 
Under augusti månad fick jag också för mig att skriva en sammanfattning av varje blogginlägg, på engelska, men jag fick ingen respons så det la jag ner efter ett tag igen.

I slutet av augusti, när vi skulle gå en promenad runt Kåsjön här i Partille, och samtidigt geocacha (förstås) blev vår promenad abrupt avbruten av att vi möte en älgko, som inte alls ville låta oss fortsätta på vägen. Barnen blev rädda, vi med för den delen, och vi insåg efter en stund att hon dessutom hade en kalv med sig. Men innan vi gav oss av lyckades jag knäppa några halvbra bilder på den iallafall.
 
 
Månaden började gå mot sitt slut och Alexander började förskoleklass vilket gick strålande, men naturligtvis innebar nya rutiner för oss allihop. Min semester började också lida mot sitt slut. Vi var ute mycket tack vare geocachingen och vi lyckades bland annat besöka Stora Delsjön just den kväll då det var stor kräftfiskeafton och folk precis överallt som satt och väntade på mörkret och kräftorna.
Jag började också skolan i Jönköping och fick en smärre chock eftersom jag på drygt 2,5 år hunnit glömma av hur mycket arbete det kan vara att plugga, särskilt om man arbetar och har familj samtidigt. Jag tvivlade på om jag verkligen skulle orka med det. Men jag bet ihop och kämpade lite till.
 
 

Kommentarer :

#1: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Underbara bilder igen :-D Så mycket ni fått uppleva. En resa till Norge kanske vore något för en sån som jag ;-)

Svar: Jag kan lova att du inte skulle kunna sluta fotografera! Finns en rastplats på den vägen som är utsedd till Europas vackraste 2011 tror jag det var. Just där tog kamerabatteriet slut så det får bli till årets besök istället :)
Elin Arvegil Caesar

skriven
#2: Ellen

Vad fina bilder!

Svar: Tack så jättemycket!!
Elin Arvegil Caesar

skriven

Kommentera inlägget här :