Mysigt hemmaNi får stå ut med Ipadens brusiga bild. Pär var föräldraledig igår och passsade på att börja pynta här hemma. Nu börjar adventsstämningen infinna sig på Ljungkullen 37 och jag ser riktigt fram emot den mysiga julmånaden december. 

Nu går det i ett...

Just nu går det faktiskt i ett, känns det som. Men än så länge är läget iallafall under kontroll. Det enda som är trist det är att bloggen och fritidsintressen blir lidande. Men just nu har jag en intensiv period i skolan med mycket seminarier och inlämningsuppgifter. Sedan har jag den stora tentan att plugga till, men det kan jag ju faktiskt styra själv på ett helt annat sätt än när man skall koordinera sitt liv med tre andra kurskamrater så att man får ihop sina arbeten och redovisningar. På något vis går det hittils iallafall. Jag har arbetat nu fredag till måndag, och i måndags började också min första period som studenthandledare - roligt och lärorikt!
 
Igår efter jobbet satt jag med detta  - barnHLR, inför dagens tur till Jönköping för lite mer praktiska övningar.
 
 
 
Som mest var det -10 grader kallt, i Jönköping var det dock "bara" -6 grader. Jag var framme tidigt vid sjukhuset så passade på att köpa mig en varm kopp te eftersom det var låst (trodde jag). Visade sig att det fanns två entreer och att den andra var öppen, såklart. Men teet var gott ändå.
 
På vägen hem fick det bli en lunchstopp i Ulricehamn, där det faktiskt var lite snö. Julkänslorna börjar infinna sig mer och mer minsann, tror nog jag får försöka få upp lite ljusstakar nu innan första advent på söndag.
 
Imorgon skall jag återigen till Jönköping, då blir det två stycken seminarier. Det första handlar om olika barnvaccinationer och de sjukdomar som vi idag tack och lov kan vaccinera oss mot. Jag har specialiserat mig på difteri, som också kallats för "stryparsjukan". Bara på namnet förstår man att det är en sjukdom man inte vill få. Efter lunch blir det sedan ett seminarie i kvantitativ  metod, och det orkar jag inte säga så mycket om annat än att det är ett nödvändigt ont och att vi har kämpat och verkligen gjort så gott vi har kunnat. Det är jättesvårt!
 
Sen är det tordag och då jobbar jag två dagpass, innan jag tar HELG vilket innebär julbord med alla tre helsyskon med familjer och så pappa och hans fru. En tradition sedan jag var liten palt. På söndag tror jag att jag ska försöka att bara vara HEMMA, faktiskt, för att ladda om inför nästa vecka igen som innebär arbete med nästa seminarie och mer vanligt jobb, förstås.
 
Det var en kort och inte så innehållsrik uppdatering från mig.
Kram på er, hoppas att det skall bli bättre snart!

Välkommen till mitt kaos


Idag är det ett mindre kaos här hemma, vi väntar på att DHL skall komma och hämta soffan. Vi hoppas inte på för tidigt för vi måste hinna kånka ner den 100kg tunga soffan nerför våra två trappor först, och sedan emballera den. Trodde vi skulle få vår nya soffa santidigt, men verkar tyvärr inte som så. Typiskt nu när vi bägge två är hemma en stund nu på förmiddagen.