Snö, skolarbete, skolplacering och TACK!

Natten till idag kom det rejält med snö... från att det knappt var något kvar alls, såg det imorse ut såhär på vägen hem från jobbet.
 
 
Idag har varit en helknasig dag, helt enkelt. Pär skulle på ett möte klockan 10.30 vilket gjorde att jag, eftersom Jonathan fortfarande går med 40 graders feber och är hängig, fick lov att hålla mig vaken. Han var inte hemma förrän vid 13-tiden, och då hade jag däckat några timmar i soffan. Jonathan spelade på iPaden, lekte och sysselsatte sig själv utan att knota. Fantastiska barn <3
Nu är Pär iväg igen, jag skulle ha varit iväg på svärdsträning om en timma, men det blev inget av det eftersom vår barnvakt ringde sig sjuk på förmiddagen. Inte bara vi som dras med förkylningar just nu.
 
Men, jag har iallafall packat 6 stycken banankartonger med böcker och filmer från vardagsrummet
 
 
... och påbörjat Projektplanen till examensarbetet. Jag och Alexandra, som jag ska skriva med, är inte helt hundra än på vad vi skall skriva om, men vi har en tanke iallafall. Dokumentet är upprättat, så har vi någonstans att arbeta i åtminstone! Google Drive is the shit.
 
 
Slutligen, men inte minst, har Alexander idag fått placering på min gamla låg- och mellanstadieskola, precis som vi ville! Härligt och det känns skönt att kunna bocka av ytterligare en sak. 3 mars börjar han där.
 
Nu skall vi äta lite middag här, jag och grabbarna. Efter det blir det lite kvällsmys innan de skall sova, och jag skall sätta mig och fortsätta rensa och packa ner saker, och lyssna på lite föreläsningar också.
 
Sedan vill jag slutligen tacka för alla peppande kommentarer i förra inlägget! Det är faktiskt väldigt spännande att ge sig ut i det okända också, även om det innebär en hel del arbete tills vi har kommit hela vägen fram.
 
Trevlig tisdagskväll på er! (för det är väl tisdag? Är helt veckovill....)
 

Vi lämnar tryggheten och ger oss ut i det okända

Ledsen för tråkig bilduppdatering just nu. Jag har börjat fotografera med kameran i RAW-format (eller .NEF som RAW heter för Nikon) men jag har bara programvara för att kunna redigera bilderna på Pärs arbetsdator. Jag skall skaffa programvara till vår egna dator också, förhoppningsvis inom kort. Men nu när det blir ett snabbinlägg innan jag ska ge mig av mot jobbet igen för att jobba natt 2/3 så får jag köra på instagram.
 
 
Som jag nämnde i förra inlägget står flytten runt hörnet snabbare än vi kunnat ana, och det finns ingenting som säger att det här kommer att bli bra. Vi lämnar en trygg miljö här i en fin lägenhet, med gångavstånd till det mesta viktiga, med bra skola och pedagoger för A, nära till naturen och till jobbet och till barnsjukhuset.
Det är en oro jag går med, oron för att vi inte kommer att trivas, att vi kommer att ångra oss, att boendet inte kommer passa oss, att det kommer att kosta för mycket, att jag inte kommer att orka pendla..  Ja, listan kan göras lång.
 
Men på något vis försöker jag intala mig att ibland, måste man ta sådana här språng, lite i blindo, utan någon vetskap om hur framtiden kommer att bli. Skulle det inte bli så bra som vi hoppas, så är vi ialalfall en erfarenhet rikare och vi har tagit chansen. Fungerar det inte, så går det alltid att ta ytterligare ett språng någon annanstans.
 Eller så kanske vi tar ett språng tillbaka till tryggheten.
Eller så blir det här precis vad vi behöver just nu? Det får framtiden utvisa.

Det går så sakta framåt

 
 
 
Hej på er!
Idag har jag varit i Jönköping hela dagen för uppstart av vårterminens första kurs "Hälsofrämjande omvårdnad för barn och ungdom". Nu skall vi rikta in oss på barnhälsovård och elevhälsovård inför vår första praktik där jag skall vara på en högstadieskola i Mullsjö. Spännande!
 
Imorgon är det dags för middag tillsammans med familjen Jedmo och så syster med familj. Vi kör en favorit i repris och bjuder på rostad paprikasoppa med gott bröd och tillbehör till. Efterrätten blir nog enkel eftersom jag skall iväg och jobba sedan.
 
Slutligen börjar det ordna upp sig. Jonathan har fått dagisplats i Stenungsund från och med den 17 mars vilket ju är helt fantastiskt. På måndag kommer vi att få besked från Alexanders skola om han får gå där eller inte. Det visade sig nämligen att han egentligen hör till en annan skola, men eftersom jag ju har gått på den första skolan hoppas jag att de kan ge honom en plats där. Har en lite bättre känsla för "min" skola, men har egentligen ingenting att basera det på.
 
Hur som helst innebär detta att vi har bestämt att vi lämnar Partille i början av mars vilket gör att vi bara har en månad på oss att rensa och packa. Samtidigt som jag skall jobba och hinna med mina skoluppgifter. Det här blir en diger vår, det lovar jag er.