Dags för uppdatering igen ....

... Så har det gått drygt 1,5 vecka igen och här händer det saker med mer eller mindre rask fart. Jonathan började sin inskolning på förskolan igår, vilket går över förväntan. Idag röjde han så med sina nya kompisar att han somnade i bilen på väg att hämta Alexander. Dessvärre kör förskolan stenhårt med sina inskolningstider även få de större barnen, så min förhoppning om att kunna lämna som vanligt på fredag så jag får sova inför nattjobb 4 nätter, grusades direkt. Det blir även struligt nästa vecka men tack vare att mamma och pappa rycker in och passar och är med  på förskolan, så ska det nog lösa sig till slut också.  Det är ett himla pyssel detta.

Kan överlag säga att jag är väldigt trött just nu psykiskt. Den här kursen i skolan har varit den absolut tyngsta hittills och jag pysslar nu med både en tung hemtenta och projektplanen till magisterppsatsen som skall vara inne ungefär samtidigt. Praktiken närmar sig och jag oroar mig för hur det ska bli med allting. Hur jag ska orka fara fram och tillbaka i sju veckors tid mellan Stenungsund - Göteborg och Mullsjö. Utan någon riktig ledig tid, men många nätter ifrån familjen, antingen för att jag jobbar eller för att jag sover borta. 

En stor del av mig vill bara skita i det här nu medan en del av mig med jävlar anamma i sig inte vill ge upp bara sådär. Inte nu när jag snart kommit halvvägs till mitt mål att bli barnsjuksköterska. Inte utan att ha gett det ens hans först. Jag kan inte döma ut det på  förhand och det är för en begränsas period.
Kanske lugnar sinnet ner sig när inskolning etc är klart, när schemat är inskrivet och när alla papper som skall överallt är fixade.
Kanske när projektplan och hemtenta är klar och godkänd.

Nej, nu får jag sova. Är som sagt mer eller mindre trött hela tiden. Skulle gärna klona mig själv.


Nu har det verkligen varit tyst i bloggen

Det har nästan gått en månad sedan jag skrev något här, men för er som följer mig på instagram @elincaesar så har jag lagt ut lite bilder där, och så facebook förstås.
 
Nu har vi flyttat till vårt nya hem, hela familjen. Från en trea på 83 kvm till en fyra på 113kvm i två plan. Ja, helt plötsligt har vi så himla mycket plats, och det känns riktigt bra än så länge. Det kommer förstås att dröja tills vi har lyckats göra lägenheten till "vår" och innan allt är uppackat och rätt placerat, men det kommer så sakterliga. 
Vi har, som några av er kanske sett på facebook, till slut "vunnit" över Furniturebox, men det slutade tyvärr med att vi fick anmäla dem till Allmänna Reklamationsnämnden innan de gick med på att ta tillbaka soffa nummer 2, som också gått sönder på exakt samma ställen. Vi antar att det är tack vare ARN iallafall, för innan vi gjorde en anmälan så ville de absolut inte ta emot soffan. 
 
Jag har redan spanat in en annan soffa vi skall köpa istället, för Europamöbler som finns här i Stenungsund och där vi alltså kan åka dit och klämma och känna på soffan först.
 
 
Jersey hörnsoffa med öppet avslut
 
Alexander började i sin nya förskoleklass i måndags och blev väldigt fint välkomnad av sina klasskamrater. Jag var med i måndags, pappas fru i tisdags och sedan i onsdags och torsdags ville han vara själv i skolan ;) så det fick han förstås och det har gått utan problem. Han har också testat att vara några timmar på fritids även om han egentligen inte börjar där förrän den 17/3, men det känns skönt att han redan är inskolad. Det är för övrigt lite annorlunda tider här i Stenungsund, här går barnen måndag-torsdag 8.25-12.25, jag tror även det var så när jag var barn faktiskt. På fredagarna är det enbart fritidsverksamhet vilket ju ger utrymme för en extra sovmorgon och hemmamys när jag är ledig, det gillar jag! 
 
Jonathan börjar inte på sin nya förskola förrän den 17e mars men vi har ju varit där på informationsträff och mött alla pedagoger, så det känns också bra. Jag tror inte att det kommer att bli något problem att skola in även honom. Jag jobbar nu i helgen fyra nätter, men när jag går av på tisdag morgon är jag sedan ledig hela tio dagar, bland annat för att kunna vara med på inskolningen hela första veckan om det behövs (vilket jag inte tror).
 
Bjuder på några solnedgångsbilder från ytterdörren (första) och hamnen nedanför (andra). Den sista bilden tog jag imorse på bussen hem. Ja, jag har alltså återigen blivit en pendlare nu, än så länge går det bra. Men nu på helgerna går bussarna inte så fantastiskt, så därför åker jag redan kl 19 hemifrån dvs om en timma.
 
 
Önskar er en trevlig fortsättning på helgen!
Kram Elin