Ishockey

 
Igår fick jag och Alexander följa med pappa/morfar till Göteborg och Scandinavium för att gå på ishockeymatchen mellan Frölunda och Växjö. Nästan hela matchen såg det mörkt ut, men våra Frölundakillar ger inte upp och till slut vann de ändå matchen. Jätteroligt var det, tyckte både jag och Alexander. Det här gör vi om fler gånger!

Vecka 33

I söndags gick jag in i vecka 33. Kan inte riktigt förstå det själv. Om mindre än 2 månader är BF! Här hemma har vi berett plats för skötdyna som skall inköpas, spjälsängen är ihopmonterad men inte bäddad  - det vill jag spara till det sista eftersom jag inte vill inbjuda katterna till att vara där. Läste någonstans att de inte tycker om citrondoft. Funderar på att gnugga in hela spjälsängen med citronrengöring haha :) igår var jag och kollade att moderkakan inte ligger för "utgången" som den gjorde vid rutinultraljud. Lyckligtvis har den flyttat på sig, så som det ser ut nu slipper jag kejsarsnitt om allt går som planerat.
 
Denna veckan har Alexander höstlov och det är riktigt skönt att kunna få sovmorgon om morgnarna. Imorse var barnen söta och gjorde frukost. När de kom upp och talade om för mig att de hade dukat blev mamman så rörd att hon nästan började gråta. Mina sötnosar. 
 
Idag har vi gjort många ärenden. Förra hösten hyrde vi skridskor åt dem bägge två på Sporthyra i Kungälv. 150 kr/paret för ett helt år. superbilligt. Men vips var det dags att lämna tillbaka dem! Hyrde inga nya för vet inte hur mycket vi kommer vara i ishallen nu under vintern. De bygger en ny ishall precis bredvid simhallen och jag vet inte ens om den nuvarande ishallen är öppen för allmänheten då den är ganska skruttig. Kan iallafall rekommendera Sporthyra, finns på en mängd ställen i Sverige. Bra priser och bra service. Jonathan fick hyra helt sprillans nya skridskor och Alexanders var inte mycket använda de heller. 
 
Efter det åkte vi hemåt och gick på Molekylverkstan som jag lovat barnen. Det är ett experimentverkstad här i Stenungsund, i samma hus som det vi bor i, som kommunen driver tillsammans med fem världledande petrokemiska företag som alla har fabriker här i Stenungsund.  Förutom att barnen testade på att bygga fallskärmar, blåsa såpbubblor, leka med ett digital mikroskop, bygga kemiska föreningar och mycket annat, så tittade vi på kemishowen. Där gjordes det bland annat "elefanttrandkräm" vilket skapade många skratt hos barn och vuxna. Ett roligt knep man kan göra hemma är att ta 1/2 C-vitamin brustablett, lägga den i en liten plastburk (40 ml storlek kanske), i med lite vatten, på med ett lock och skaka, mycket. Antingen väntar man på att se vad som händer, eller så försöker man öppna locket! ;) 
 
Efter det var det dags för simskolan igen - Alexander simmar nu utan simkuddar riktigt bra. Stolt mamma!! Snart har 6 veckors simkurs gått och jag tror att han inte behöver fortsätta om det fortsätter gå såhär bra. Jag är hur som helst väldigt nöjd med denna simskola som gått i kommunens regi. 
 
Efter detta har vi handlat, fikat och medan barnen har lekt ute har jag städat nedervåningen. På lördag får vi besök av goda vänner och vi kommer bli åtta vuxna och sju barn, så här kommer bli fullt hus :D 
Kram!
 

2014 - ett tungt år

Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som gjort året så tungt. För i det stora perspektivet har så mycket positivt hänt också. Framför allt att vi ju blir föräldrar igen om drygt 2 månader.
Men någonting har hänt det här året. Jag har aldrig fotograferat så lite som jag har gjort det här året, till exempel. Vilket jag väljer att tro är ett tecken på att allting inte är helt hundra. 
 
Jag har avbrutit min praktik i våras, för att kroppen och psyket sa ifrån. Vet inte om det är efter det som jag aldrig riktigt återhämtat mig. Att komma tillbaka och jobba efter semestern kändes som tungt. Jag kände mig inte alls utvilad och peppad för ett nytt år. 
Skolan känns mest som ett måste nu, för att jag är så envis och inte vill ge upp. Inte när jag kommit såhär långt. Men egentligen har jag ingen energi alls och har inegn lust att lära mig något. Jag gör för att jag måste, så allting blir halvdant.
 
I veckan missade jag en viktig läkartid som vi väntat på, med Jonathan. För att få hjälp att börja utreda hans svårigheter med toalettbesöken, och att känna efter när han är nödig och inte. Nu får vi vänta en månad till.
 
Igår grät Alexander för att han är så ensam i skolan, min underbara fina grabb är så ledsen och det gör så ont i mig. Fan heller att han ska behöva uppleva samma helvete i skolan som jag. 
 
Idag VABar jag. Vi har bakat chokladmuffins, ätit upp minst hälften redan..  jag försöker läsa igenom arbeten inför seminariet på måndag och komma på kloka diskussionsfrågor, men det är tomt i huvudet. Barnen pärlar och har hållt sams hela dagen fantastiskt nog. Det regnar ute men vi kanske går ut om en stund bara för att komma hemifrån lite, Alexanders hosta är rätt okej ändå för tillfället. Imorse lät den hemsk.
 
Jag hoppas att snart få respons på ett mail jag skrev till Alexanders fröken om hur han mår - såhär får det inte vara.
Jag hoppas att jag snart återfår energin. 4 arbetspass kvar... men en hel magisteruppsats som ska bli klar på de här två månaderna. Hur ska jag hinna, hur ska jag orka? Sen vill jag faktiskt bara njuta av min lilla bebis, av att få vara hemma med mina finaste skatter och ta vara på tiden. 
 
Så mycket tankar.
Och på det stora hela så vet jag ju innerst inne, att det inte är så farligt
Inte om man jämför.
Men de som har det svårt i världen.
 
Men i min värld är det ändå tungt just nu.