Besök på BUP

Idag har jag och Pär varit på BUP dit vi går för att få lite tips och råd med SanSan och hans raseriutbrott. Mamma och Kjell passade Mathilda under timman som vi var borta, och när jag kom hem igen fann jag dem såhär, mysigt!
 
 
De msistänker ingen diagnos på SanSan i nuläget utan det handlar mer om föräldrastöd men det är så skönt att få prata av sig och att få hjälp. Om så bara att få höra att vi inte ska vara så hårda mot oss själva och att vi inte är värdelösa föräldrar. För så känner man sig rätt ofta när man inte vet vad man ska göra.
 
 
Fina Hebbe.passade husse Kjell.
 
 
Denna solstrålen alltså <3

Studiedag

Idag har Alexander haft studiedag och vi spenderade denna soliga, frostiga förmiddag ute i lekparken tillsammans, Barnen röjde, Mathilda sov och jag passade på att njuta av den krispiga luften.
 
 

Mathilda 11 månader

Mathilda har hunnit bli 11 månader och födelsedagen närmar sig alltså med stormsteg.
 
Psykiskt: Hon utvecklas mycket nu och har dessutom börjat få ett riktigt "grumpyface" - se bilden nedanför. Det är som om hon precis har upptäckt att hon kan spegla sin sinnesstämning genom att göra minspel med ansiktet. Det är också en lite gnälligare period men också en underbar period därför att hon har lärt sig att kramas. Senast idag fick jag en lång bamsekram när jag kom hem från jobbet. Precis vad man behöver för att kunna lägga arbetsdagen bakom sig och gå vidare.
 
 
 
Nu är jag inte riktigt nöjd här!
 
Just nu kämpar vi med att försöka få henne att somna i sin egen säng, med oss som sällskap bredvid. Tack vare min storasyster tror jag att vi har hittat ett vinnande koncept, men det återstår att se. Vågar inte säga för mycket. Nattningarna kan ta alltifrån en halvtimma till två timmar ..
 
 
Fysiskt: Som alltid är hon allra mest en glad fis som upptäcker världen på alla sätt hon kan. Sitta stilla i någons knä är absolut inte okej, här ska krypas och kravlas överallt. Två gånger har jag sett Mathilda (ganska så omedvetet) släppa taget om bordet och stå upp en liten stund, men längre än så har hon inte kommit.