Det dåliga samvetet

Nu har jag fått schemat för min introduktion på mitt nya arbete som jag kommer börja parallellt med min första praktik under 2 veckors tid, som egentligen är en fältstudie på en skola hos en skolsköterska. Jag har med andra ord kunnat sätta samma Mathildas två första veckor på förskolan och jag håller på att gå i bitar. Min lilla tjej kommer knappt vara hemma. Känner mig som väldens mest hemska förälder. Jag är tyvärr tvungen att arbeta heltid under min "inskolning" på nya arbetet och eftersom Pär har ett vikariat vågar vi inte be om att han ska få gå ner i arbetstid. Han kommer dock att sluta en timma tidigare längre fram i vår och sedan när vi inte bägge två arbetar raka veckor kommer jag ju ibland att arbeta kvällar och då blir dagarna på förskolan kortarre. Samt att jag ju ibland är ledig mitt i veckan när jag arbetar helger, fördelen med mitt yrke. 
 
Och förhoppningsvis kommer inskolningen gå bra. Förhoppningsvis kommer Mathilda ÄLSKA att vara på förskolan. Då kanske det kommer att kännas lite lättare i mammahjärtat.
 
Jag har ju gjort det här förut, med de andra två. Men det blir inte mindre jobbigt för det. Jag hade gärna varit hemma med Mathilda minst ett år till. Jag vet att vi har det förbannat bra här i Sverige jämfört med t.ex. USA där föräldraförsäkring inte existerar överhuvudtaget. Men ändå. Min lilla pluttjej. Jag antar att det dåliga samvetet väl är ett gott tecken ändå, att jag inte är helt känslokall. 
 
Luuuuuugn mamma, det ordnar sig!
 
Dessutom drömde jag en HEMSK dröm inatt. Jonathan ramlade nerför flera trappor, jag sprang skrikande efter honom, men han var livlös. Jag gjorde HLR men han dog i mina armar. SÅ JÄVLA FRUKTANSVÄRT!  Har kramat om honom flera gånger idag och sagt att jag älskar honom och att han måste vara försiktig i trappor. Varför drömmer man såna hemska saker för? Ylva hade en teori att det kan vara rädslor inför att jag ska åka ifrån barnen i två veckor - och det kan det absolut vara. Jag vet att de kommer att ha det urbra med sin pappa, men om något händer och jag är där och barnen är här.. Ja, ni vet. Men man måste försöka släppa alla tänk om. Jag är bara så tacksam över att Pär låter mig göra denna resan <3

När lugnet har lagt sig

När lugnet har lagt sig på kvällen får jag sätta mig med min studiebok och försöka plöja igenom ytterligare några kapitel om barnhälsovård.


 Min slutexamination hägrar och nu när jag fått bekräftelsen jag behövde idag - mitt anställningsavtal - så behöver jag verkligen klara den för att bli klar. Jag ser med spänd förväntan fram emot tiden som kommer nu. Tio veckor praktik. Eller faktiskt tolv, om man ska vara petig. Till sommaren är jag äntligen specialistsjuksköterska, om allt rullar på.  

Att läsa på kvällarna är mysigt, särskilt med tända ljus och med någon mysig musik i öronen. Det drar lite kallt från våra fönster så man får lov att vira en filt om sig för att inte frysa. Med mina röda tofflor på fötterna blir det ännu bättre. 

Pricken över i är att ha gosekatterna i knäet också. 


Älskar vår mysiga balkong. Längtar tills det är så varmt ute att vi kan ha den öppen nästan dygnet runt. 


    

En lista dagen till ära

TRE GUILTY PLEASURES
- jag tittar på hem till gården.. ibland..

- köpa godis på vardagar när barnen sover/är i skolan/på förskolan (händer inte ofta numer när jag fått ett hälso-samvete)
- när jag är ute och promenerar med M i barnvagnen och hon har (eller är på god väg att) somnat, sätter jag hörlurar i öronen och lyssnar på musik och får lite "egentid". Somliga mammor jag möter blänger extremt mycket på mig, så jag antar att detta är ett big nono.

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Idag, för att den här eviga väntan på anställningsavtalet börjat ta musten ur mig. 

NÄR KAN DU VERKLIGEN, VERKLIGEN VARA DIG SJÄLV?
Hm, skulle påstå att jag är mig själv när jag är själv. Annars är jag alltid någonting annat: mamma, dotter, vän, fru, kollega osv.

TRE SAKER DU AVSKYR
Ett ostädat hus
Att inte ha råd med saker till barnen
Byråkrati

HUR VAR DU I SKOLAN?
Jag tyckte om att gå i skolan och var en ganska lugn typ skulle jag vilja påstå.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
I jobbet blir jag (positivt) stressad av att ha att göra (men inte för mycket). Negativ stress är om en patient blir dålig eller om jag känner att jag inte hinner med allt jag borde göra.

Privat så är att köra genom Göteborg i rusningstrafik något vem som helst få magsår av.
Hemma blir jag stressad när inte pengarna räcker och av ett stökigt hem.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
Att umgås med Ylva, jag skrattar alltid med henne. 
Känslan av tillfredsställelse efter att jag har sprungit
Att känna att jag hinner med och har gjort saker ordentligt

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Många säger att jag är en lugn person även i stressiga situationer, och snäll.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Kaosartad, rörig och ostrukturerad. 

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM.
När man bjuder på middag och det blir för lite mat trots att man försökte att ta i överkant.

TRE OTIPPADE SAKER OM DIG.
Hm.. känner att jag är ganska.. intetsägande, men ja här kommer några för er som inte känner mig så väl.

- Jag håller på att lära mig Gaìdhlig vilket är skotsk gäliska.
- Jag älskar att dansa (riktig dans då, inte på nattklubb) fast jag kan inte.. jag har bara fått för mig att jag älskar det...
- Jag skulle vilja bli skådespelare

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
När jag har tränat. 

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Förmodligen min dotter, känns som hon gör mycket tokiga saker nu. 

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
Hur det ska bli med jobb, praktik osv. Om jag kommer att klara slutexaminationen. Hur mitt nya arbete kommer att bli, om jag kommer att vara värdelös eller faktiskt hitta min grej... Ja sådant. Sömnlös i Stenungsund kallar jag det för. Sover riktigt kasst för tillfället.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR.
Att förlora mina BARN, min man, mina föräldrar/syskon
Att flyga
Att göra fel i mitt arbete och skada eller worst case scenario - döda en annan människa/ett barn

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ.
Pedagog. Jag är inte pedagogisk för fem öre. Så drömmen om att bli lärare har jag fått lägga på hyllan.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ.
Jag tror att jag skulle vara en bra sekreterare för jag tycker om att vara spindeln i nätet och att sitta framför datorn och pilla. 

 

Listan är snodd från Linnéa