Så blev mitt 2013



Idag är det årets sista dag och vad passar bättre att skriva om, än en resumé av vilka drömmar jag hade för detta året och ett konstaterande om hur det faktiskt blev? Jag döpte 2013 till ett år med nya möjligheter, och det har det defintivt varit. Både ett tufft och ett roligt år. Allra tuffast har det nog varit på jobbet, men också oerhört lärorikt. 

I januari började jag årets bloggande med att skriva om mina mål för  det nya året. Jag ville utvecklas som fotograf och bland annat införskaffa ett nytt kamerahus och fler gluggar. Tyvärr har ekonomin inte tillåtit något av detta, men jag tror ändå att jag har utvecklats som fotograf. Små saker som sker hela tiden, även om det är svårt att sätta fingret på vad. 

Jag hoppades också kunna bestämma mig för vad jag ville göra med mitt liv, vad jag skulle specialisera mig inom för område som sjuksköterska. Det stod då mellan anestesi och pediatrik. Här är jag ju nu och har nästan läst färdigt första terminen av fyra till barnsjuksköterska, med stora förhoppningar och drömmar om framtiden när jag så småningom blir färdig.

Förutom fotograferande och studier så var det också en förhoppning av få ett annat boende under 2013, och något sätt landa i en funktionell vardag. Där kam jag tyvärr inte säga att vi är alls just nu. Vi bor kvar i vår trea i Partille, Pär arbetar kvar på Tjörn och jag kommer dessutom om en vecka att börja arbeta natt än en gång. Där har saker inte blivit bättre utan snarare lite sämre. Men samtidigt, vad är livet utan lite utmaningar? Har vi tagit oss såhär långt skall vi reda ut detta också!

Slutligen var 2013 också året då Alexander började förskoleklass och detta såg vi fram emot hela familjen. Det har gått över all förväntan och just för att vi trivs så bra, för att HAN trivs så bra, tar det emot att flytta ifrån Partille och gör att vi envist stannar kvar i vår  lilla trea.

Jag drömde om resan till Zakynthos, att den skulle bli av, och det blev den ju, tack och lov. Det var en underbar härlig resa som vi alla behövde.

Så, allt som allt, så har 2013 inneburit både utveckling, stillastående och till och med lite bakåttramp för familjen Caesars del. Men det är bara att ta nya tag och hoppa och kämpa för ett bättre 2014.

Mina förhoppningar för året som kommer nu är många, men något jag verkligen, verkligen vill satsa på är att få en större läsarkrets och att börja ta lite fotouppdrag vid sidan om. Utvecklas  mycket som fotograf så att jag känner att jag vågar göra det. Bloggen skall få en helt ny design, jag skall investera i den en hel del och hoppas att det kommer att ge resultat. Jag vill inte bli känd och berömd, men vill gärna nå ut med mina bilder och tankar.
Under 2014 ska jag koncentrera mig på tre saker: familj/vänner, fotograferandet/bloggen och skolan. Ja, okej, det blir nästan fem saker. Men det är detta jag vill lägga krut på. Nästa nyårsafton vill jag kunna se tillbaka och se att jag faktiskt har uppnått mina mål. Hur situationen med jobb och boende ser ut är svårt att sia om, men så länge vi får vara tillsammans familjen, så spelar det egentligen ingen roll vad vi bor. 

Jag vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt 2014!! Många kramar  från Elin.



Kommentarer :

#1: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Hänt en hel del under erat år även om det inte blev som tänkt. Men jag håller tummarna för att ni startar året med att få en ny bostad. Det startade ju väldigt lovande iaf :-D

Svar: Ja det blev verkligen en positiv början på detta nya år, jag håller dig uppdaterad!
Elin Arvegil Caesar

skriven

Kommentera inlägget här :