Vi har fått lägenheten!!

 
 
 
(bild från Stenungsundshems hemsida www.stenungsundshem.se)
 
Idag kom telefonsamtalet som vi har väntat på. vi har fått lägenheten i Stenungsund! Så nu väntar en fullpackad tid framför oss där vi ska ordna med allting praktiskt. Barnomsorg skall ansökas om, skolplats skall ansökas om, detsamma skall sägas upp här i Partille. Lägenhten vi bor i nu skall sägas upp, vi skall tapetsera om i köket eftersom katterna gått bersärk där, och så vidare.
På måndag skriver vi kontrakt på lägenheten.
Det är med blandade känslor som vi nu bryter upp från vår vardag här, och jag är mest orolig för hur Alexander skall ta det. Även om han varit positiv till att få ett eget rum och så vidare, så är jag inte helt säker på att han riktigt har hajat att han kommer flytta ifrån sin vapendragare O. Att han ska byta klass och så vidare... det dåliga samvetet är enormt, men vi skall försöka göra övergången så bra som möjligt.
 
Nu tar vi iallafall helg. vilken underbar start!!
 
----

Stenunge Strand ligger alldeles vid havet och är ett av våra finaste och mest exklusiva områden. Från flera fastigheter går du rakt ut på kajen och från andra är det bara ett stenkast eller två ner till bryggan och om du så önskar - ett aktivt båtliv.

Området består av sex stycken fristående huskroppar, alla med namn efter olika båttyper: Briggen,  Fregatten,  Jullen,  Skonaren,  Slupen,  Snipan  och Fregatten. Kulturhuset Fregatten med plats för konferenser och utställningar, ligger centralt i området. Här finns också ett stort bibliotek, Molekylverkstan, café och lunchservering, biograf och ett konstgalleri. I området finns vårdcentral, Stenungs Torg med ett 60-tal butiker. Från torget finns det goda bussförbindelser: Lokalbussen inom centrala Stenungsund, buss- och tågförbindelse norrut mot Uddevalla samt söderut mot Göteborg.

Tjörn och Orust ligger på cykelavstånd och det är lätt att nå en mängd mindre kust- och ösamhällen. Saltstänkta bad och soldränkta klippor blir en del av vardagen.

 
 
 

Kommentarer :

#1:

Grattis!

Svar: Tack så jättemycket!
Elin Arvegil Caesar

skriven
#2: Gia

Grattis :)

Svar: Tack så mycket Gia!
Elin Arvegil Caesar

skriven
#3: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Vad roligt! grattis!

SVar: Tack för din fina kommentar!

Svar: Tack så mycket, ja nu är det spännande!!
Elin Arvegil Caesar

skriven
#4: Lia

Syster, jag säger det här av egen erfarenhet.
Det är jobbigt att byta klass, jag har fått göra det flera gånger tyvärr.
Men det innebär inte att det kommer bli dåligt på det nya stället. Alexander kommer garanterat hitta en ny vapendragare och han och O kan ju alltid träffas utanför skolan tillsammans med er föräldrar, eller hur?

Grattis ännu en gång till lägenheten <3

Svar: Ja precis, vi får se till att de håller kontakten!
Elin Arvegil Caesar

skriven
#5: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Stort grattis igen så himla roligt och det låter som världens dröm. Tänk den som väntar på något gott..... Jag tror barnen kommer anpassa sig riktigt bra, bara de får en inkörningsperiod. Bättre o flytta nu innan den riktiga skolan börjar ju och för att inte göra det så dramatiskt kan ni ju låta A få ha kvar O som vän. De kan ju brevväxla tex. Jag tror det där blir jätte bra. Ser fram emot att få se er nya lya sen.

Svar: Hoppas bara det är värt det nu, men det vet vi inte förrän vi testat.
Elin Arvegil Caesar

skriven

Kommentera inlägget här :