Godkänd hemtenta, uppsatsskrivade & en vinter att minnas

Idag kom resultatet på hemtentan. Jag blev överlycklig när jag såg att jag är godkänd, och dessutom fick bra kritik på det jag hade skrivit. SKönt att känna att man gjorde rätt. Jag slet som en gnu med den och lyckades få in 10 vetenskapliga artiklar när kravet var 3, så ja, lite förväntningar hade jag ju. Ändå skönt att få det på pränt. Detta var den sista teorikursen jag läste på barnsjuksköterskeutbildningen. Men jag är långt ifrån klar, 10 v praktik (5v öppenvård + 5v slutenvård) väntar mig med en del inlämningsuppgifter och arbeten som hör till det, och så naturligtvis UPPSATSEN. Ja, och en klinisk examination.. litegrann som NKSE jag gjorde 2010 när jag äntligen blev färdig sjuksköterska. 
Uppsatsen är den som tar min tid just nu. Tyvärr blir det mycket ensamlek för Jonathan då när Alexander är i skolan. Har dem på dagis/fritids några dagar i veckan men det är på nåder mer eller mindre känns det som. Det här med att vara havandeskapsledig & plugga samtidigt är väl inte så vanligt antar jag..? Men ja, det är ju vad jag gör iallafall. Som jag kämpar med att förstå statistiken och alla analyser som vi måste få till i statistikprogrammet, borde jag nästan få ett hederpris.
 
 
Men efter en dag av redigering av uppsats så satte jag mig återigen med sysslan att rensa ut mappen 2010 på vår extern hårddisk. Jag har skyfflat in alla bilder jag tagit där, bra som dåliga och inte gått igenom dem förrän nu. Det är roligt att gå tillbaka i tiden, se en Alexander som är 2,5-3,5 år och en Jonathan som i början inte ens är född ännu till att i slutet av året vara en go och gla kille som sitter själv på julafton hemma hos morfar.
Vad som också är roligt är att se vilken vinter det var 2009/2010. - 27 grader som kallast och 1 meter snö överallt mer eller mindre. En sådan vinter som jag undrar om den någonsin kommer att komma tillbaka? Ja, åtminstone inte här på västkusten, det tvivlar jag på.
 
 
Alexander & morfar i pulkabacken vid vårt gamla radhus på Vänsögatan i Söderköping januari 2010
 

Kommentera inlägget här :