Februari

Sista månaden som föräldraledig har inletts- Den har egentligen mest bestått av hushållsarbete, hämta Alexander i snöslask. Men nu på kvällen kom jag ut och sprang efter en dryg veckas sjukdom och det var enormt skönt. På det igen. 
 
Jag hade inte råd med MPC Prep Program och jag blir så avis på alla som skriver hur fantastiskt det är och vad bra de har gjort det. Jag vill ju också! *gråta en skvätt*. Men jag har köpt supporterpacken och ser fram emot när min t-shirt kommer flygande hela vägen från UK någon gång i mars.
 
På motionsfronten blev januari ett riktigt bra månad. Jag gick TIO mil längre i januari än i februari. 26 mil istället för 15,5. Målet för februari är - trots att månaden är några dagar kortare - att gå/springa 30 mil. Det innebär mer än en mil om dagen. Men det är ju det som är det roliga, utmaningen. 
 
Imorgon ska jag promenera en slinga jag tänker utöka till som jag hoppas kommer att vara mellan 7 km och 1 mil. Jag behöver några olika rundor att alternera emellan. Målet är att alltid springa minst 5 km men eftersom jag vill utöka utmaningen successivt inför MPC 2017 så måste jag hitta nya vägar. Bland annat med lite brantare backar, så får träna upp benmuskulaturen på det sättet också. 
 
 
Idag blåser det storm här, så ungefär såhär kändes det när jag sprang idag. Nu sprang//gick jag drygt 5 km på 40 minuter. Målet för året är att springa milen på max 70 minuter.  Det känns som ett lagom och rimligt mål. Vågen då? Jag har inte vägt mig på några dagar. 1,5 månad löpning och vågen har stått stilla. Jag och Pär har dragit ner rejält på onyttigheterna - en oplanerad men välkommen bieffekt av träningen - så jag hoppas ju att det snart ger resultat där också. Jag har dock tagit en "före" bild på mig själv som jag har undagömd på säkert ställe och som jag ska använda som referens när mars månad är slut. Då har 3 månader gått så då BORDE jag märka skillnad.
 
Ny dag, nya tag imorgon!
 

Kommentera inlägget här :