Hemska drömmar

Inatt hade jag en fruktansvärd dröm. Helkonstig också, för varken platsen eller situationen var egentligen rimlig. Men kontentan var att barnvagnen välte med Mathilda i så hon föll ur, och när jag tog upp henne var hennes skalle krossad. Jag grät med henne i min famn och grät på engelska (för vi befann oss i USA) att någon måste ringa ambulans om och om igen. 
Så vaknade jag och älskade dockan låg lugnt och sov i sin själsäng. Hag var tvungen att sitta och titta på henne en stund och prata med Pär innan jag kunde somna om. Men minnesbilden av hur jag tar upp henne och skallen är skadad har etsat sig fast. 


En bra måndag

Dagen började 06.15 när Mathilda vaknade och meddelade att hon var hungrig. Bara till att gå upp, ge henne mat och sedan starta dagen. Frukost på det och så lämna Alexander i skolan. Mathilda sov därefter ända fram till kl 11 så medan Jonathan satt och gjorde pärlarmband till mig satt jag med diskussionen till vår uppsats. Känns faktiskt som jag har kommit någonvart idag. Än är det långt kvar, men hopplöst är det inte. Det gäller bara att sätta sig ner och få det gjort. 
Jag har rensat ut barnens garderober. Jonathan har nu 116/122 i storlek och Alexander 134/140... de börjar bli långa mina barn. En hel bärkasse med 110/116 som antingen får skänkas bort till någon jag känner eller så till välgörenhet. Har plockat ut det jag vill spara till Mathilda men det var lite. Hallå jag har ju fått en TJEJ nu. Jag är helt för unisex och att alla ska få lov att ha på sig allt, men ja, det är en helt ny värld som öppnat upp sig för mig nu med en tjej i familjen :D Var en del fina plagg från Me&I men det jag endast köper från dem nu till barnen är deras fantastiska canvasbyxor, alla tröjor har tyvärr blivit urblekta väldigt fort. Trist.
Slutligen tog jag slutligen tag i en sak jag tänkt länge att jag ska börja göra nu när jag är föräldraledig. Nämligen promenera och hämta Alexander från skolan varje dag. Det innebär en promenad på ca 5 km totalt. Det får bli den motion jag hinner med just nu. Sugen på att gå på något gym är jag inte, inte just nu, men att börja springa så småningom är planen. Det är en ganska rejäl klättring upp mot skolan. Här är vi halvvägs på väg hem igen och där framme skymtar havet.
 
 
Nästan framme vid Kopperskolan & vi fick lov att stanna och titta på bygget. Här hade det varit praktiskt att ha lägenhet. Inte lika fint läge som vi har nu, men nära skola, dagis & buss. Nackdelen är att lägenheterna som byggs här max är 3:or. Det blir med andra ord ingenting. 
Nu kokas maten, barnen leker ute en stund eftersom de trots den långa promenaden var helt stirriga här hemma. Får se om jag får gjort något mer på diskussionen, annars så satsar jag på att fortsätta arbeta imorgon när jag har 2 av 3 barn iväg några timmar. 

Mathilda 1 månad & slapparsöndag (lite iaf)

 Idag är hon alltså redan en månad gammal. Mössan på bilden kunde hon inte ha på vägen hem från BB för den var så stor att den gled ner över näsan hela tiden. Den är fortfarande lite stor men passar bra mycket bättre nu än då. På tisdag ska vi till BVC igen och se vad hon väger & hur lång hon har blivit. Just nu är det strl 56 som gäller på kläder, strl 50 har hon vuxit ur. Annars sover hon bra på nätterna, äter ungefär var tredje timma så det brukar bli två eller tre gånger per natt. Stark i nacken är hon och vi övar på att ligga på mage varje dag. Hon följer med och tittar på oss när vi pratar med henne. Någon enstaka gång har vi fått ett leende till svar, men det är ingen regel än (hon kanske dessutom tycker vi tjatar för mkt?). 
 Idag har det annars varit en ganska slapp söndag. Vi har varit ute en stund med grabbarna och de har lekt, men annars har vi inte gjort mycket. Pusslat lite, Pär har spelat lite Dragon Age: Inquisition. 
Eftersom jag har en skrivkamrat som börjar sin praktik på måndag blir det uppsatsskrivande hela kvällen mer eller mindre. Hoppas att vi snart kan få vara klara. Jag har ingen ork, lust eller energi alls och det speglar sig ju i att hon gör femton gånger mer än vad jag gör. Jag är inte oambitiös egentligen, men just nu så är orken slut. Jag biter ihop och fortsätter ändå, som jag alltid gör, för jag vägrar ge upp.
 
Några av oss kan slappa iallafall <3