Mathilda ETT ÅR!!!

Idag för ett år sedan, precis vid det här klockslaget som inlägget publiceras dvs 06:45, föddes det en go liten tjej i duschen här på Fregatten. Hon har redan hunnit bli ett år och jag förstår inte alls hur tiden återigen lyckas att gå så fort.
 
 
Du är nu drygt 10,7 kg tung och 76,5 cm lång. Du har alltså storlek 80 i kläder. Du står ensam mer och mer och jag försöker locka dig till att våga ta ett steg framåt men än så länge resulterar det bara i att du sätter dig ner och kommer krypande istället. 
 
Du är en social och pratsam tjej som tycker om att greja och prata med oss. Det känns ofta som om du försöker berätta för oss vad du har hittat för något. I köket har de två nedersta lådorna blivit "dina" med "snälla" köksredskap som du river ut och lägger in och strör överallt omkring dig. Ibland glömmer brorsorna eller mamma och pappa att stänga grinden och då sitter du längst ner och kikar upp i trappan. Lyckligtvis har du än så länge suttit kvar när vi upptäckt det, men ja, det gäller att skärpa sig för oss nu innan olyckan är framme. 
 
 
Maten har du blivit lite mer kinkig med. Gröten på morgonen är inte alls längre favorit utan du ska ha smörgås med pålägg! Ibland vill du inte äta alls och ibland äter du som en hel häst. Du har smakat på ägg och mjölk i ren form utan att reagera vilket vi är väldigt tacksamma för. 
Det roligaste är att leka med dina bröder och att vara i deras rum och titta på och upptäcka alla konstiga saker som finns där inne.
 
 
Sömnen har repat sig igen och är just nu riktigt bra, vi är väldigt glada över detta.
 
Stort grattis vår finaste Skorpa/Lillstrumpa på din födelsedag! 
 
 

Kommentera inlägget här :