Outlander, Swordfish och en husvagn på åkern

Nu har jag börjat läsa Diana Gabaldons "Outlander" fast på svenska. Jag har hunnit komma till bok 3 och är helt besatt av dessa böcker. Den förestående resan till Skottland känns ännu mer aktuell och jag ser verkligen fram emot den. 
 
 
 
Förutom att kolla runt på t.ex. Scottish Moments blogg, lyssna på skottsk musik och drömma om en viss rödhårig mr Fraser/Heughan, så fortsätter ju vardagen här hemma också. Som ibland inte alls är vardag. I helgen hände trots allt lite roliga och annorlunda saker.
 
 
Jag var sjuksköteska på Swordfish, en stort tävling i HEMA, Historisik Europeisk kampsport - brottning, svärdsfäktning... ja. Fantastiskt roligt! Vore häftigt att prova på någon gång själv.
 
Slutligen var vi hos pappa och Pär hjälpte honom röja plats inför vinterförvaringen.. sedan skulle husvagnen in, men det blev inte riktigt som pappa tänkt sig..
 
 
Han fastnade med sin bil ute på åkern - dit han körde för att vända husvagnen rätt.. och fastnade.. Han testade att byta bil.. vi testade att dra med två bilar med hjälp av bogserlina.. Husvagn och firmabil satt fast. Till slut fick de ta traktorn och lyckades få loss alltihop. 
 
Alexander var bjuden på Halloweenfest och klädde ut sig till spöke...
 
Årets pumpa (från två sidor)
 
 

Kommentarer :

#1: scottish moments

Låter ju som utmärkt förberedelse inför resan det;) tack för omnämnandet!

Svar: Såklart, din blogg är värd all reklam!
Elin

skriven

Kommentera inlägget här :