Mathilda 10 månader

 
I söndags fyllde vår Skorpa TIO MÅNADER. Seriöst - vart tar tiden vägen?! Ja jag skriver samma sak varje gång, men ändå... 
 
 
Skorpan i lördags, nästan på dagen tio månader. Fotograferad i Ströms Slottspark i Lilla Edet.
 
 
Vad har hänt sen sist då?
 
KROPP:  Du har fått hela SJU tänder vid det här laget. Fyra som vuxit ut helt eller nästan helt, och tre som brutit igenom. Förra veckan var vi på BVC på läkarbesök och den besiktningen gick du igenom med godkänt, trots att du inte alls ville slå två klossar mot varandra som läkaren ville, eller klappa händerna. Nu väger du iallafall 9830 gram och är 72 cm lång! Vi har redan bytt till storlek 80 i kläder utom klänningar och strumpbyxor, som fortfarande funkar i strl 72. Du kryper nu "på riktigt" några få steg här och där, det blir mer och mer. 
 
 
Igår på tiomånadersdagen, åkte vi hela familjen samt Ylva och Sita, till Sundahallen och badade. En härlig förmiddag och du badade hela 1,5 timma drygt i lilla bassängen. Första gången du badade inomhus och efter några minuters första skepsis var du riktigt nöjd.
 
KNOPP: Sover gör du fortfarande på nätterna, som en klocka mellan 20-07 ungefär. Pratar mycket och säger "dA da, pa pa, ma ma" och så vidare. Att skaka och nicka på huvudet har du lärt dig. Till exempel skakar du på huvudet om vi kommer med en sked med mat och du inte vill ha. Ja, du vänder bort hela överkroppen så mer tydligt kan det väl inte bli? Häromdagen sa du "da da" när du fick ett rån, precis som om du sa "tack tack": Räcker jag fram handen och säger "tack tack" så förstår du att jag vill att du lämnar ifrån dig det du har i handen. Eftersom det oftast är något du inte FÅR ha, är det sällan du lämnar ifrån dig det frivilligt. HUMÖR har du också utvecklat rejält det sista, och en egen vilja. Får du inte som du vill blir du arg och ledsen. Men oftast är du samma glada tjej som alltid.
 

Kommentera inlägget här :